-->

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Bamya

Bamya
Bamya
Bamya isimleri :Bamiye, Hibiscus Esculentus

Bamya Botanik Bilgi : Ebegümecigiller familyasından; yaprakları asma yaprağına benzeyen, meyvesi beş bölmeli, tohumları yuvarlak ve yeşilimtırak gri renkte, sebze olarak yenen bir bitkidir.Faydalı bir sebzedir. Yaş veya kuru olarak sarf edilir. Konserveleri de yapılır. Amasya, Balıkesir bamyası gibi çeşitleri vardır.

Bamya Faydası
Kabızlığı giderir.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
>Kaynak 2:
BAMYA: Daha çok ılıman iklimlerde yetişen Bamya, meyvesi yuvarlak, oval ve yeşil; yaprakları asma yaprağı şeklinde bir bitkidir.

Bamyanın Faydaları: Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan Bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan Bamya, halsizliğe iyi gelir.


Bamya Nasıl Kullanılır ve Tüketilir? Bamya, iyice olgunlaşıp kartlaşmadan taze olarak toplanmalı ve tüketilmelidir. Yaş ya da kuru olarak tüketilebilir. Bamyanın çiçeği de faydalıdır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.
Bamya Bitkisi

Bamya Çiçeği

Beni Paylaş:

Benzer Konular
Disqus Yorumlar