-->

1 Haziran 2012 Cuma

Limonata Tarifleri - Çeşit Çeşit


  1. Limonata Tarifi 1:
  •  1 su bardağı şeker 
  •  7 bardak su 
  •  4 limon 


     YAPILIŞI:
     1- Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Şekerle iyice ovulup limon suyu ve su konup karıştırılır.
     2- Süzülüp soğutulur.
     3- Limonata, vitamin değerini kaybetmemesi için yapıldıktan sonra bekletilmeden içilmelidir.

     Not: 1 bardak limonata için, 1,5 çorba kaşığı şeker, yarım limon hesap edilir.
  1. Limonata Tarifi 2:

  2.  6 adet limon
     5 su bardağı kaynar su
     1 su bardağı toz şeker

    Limonların suyunu sıkın ve kabuklarını rendeleyin. Limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı toz şekeri bir sürahiye koyup, üzerine kanar suyu boşaltın, şeker eriyene dek karıştırın. Sürahiyi yaklaşık 2 - 2.5 saat kadar, soğuması için buzdolabında bekletin. Daha sonra limon suyunu ince bir tülbent ile süzüp, sürahiye boşaltın ve soğuk olarak servis yapın.

  3. Limonata Tarifi 3:

  4. Malzemeler:
     2 adet orta büyüklükte limon,
     ince ince rendelenmiş orta büyüklükte yarım limon kabuğu,
     6 çorba kaşığı tozşeker,
     10 yaprak taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
     5-6 bardak su.
     (Kişi sayısına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)

     Hazırlanışı:
     Suyu ve şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içine koyarak kısık ateşte devamlı karıştırarak eritelim. Eritilen şekerli suyun üzerine iki adet limonun suyunu sıkarak ilave ettikten sonra birkaç defa daha tekrar karıştıralım. İnce rendelenmiş limon kabuklarını ve nane yapraklarını iyice döverek hazırladığımız kaynamakta olan malzememize ilave edelim. Hazırlanan karışımın hepsini ince bir süzgeçten geçirerek hiç tortu kalmamasını sağlayalım. Süzdükten sonra buzdolabında bir süre bekletelim. Soğuk olarak servis yapalım. Gerekirse buz ilave edelim.

  5. Limonata Tarifi 4:


  6. Kullanılacak malzeme (1 lt limonata için):
     6 limon,
     25 gr limontuzu,
     1 kg tozşeker,
     2,5 bardak su.

     Yapılışı:
    Limonun sap kısmı ve memesi kesilir. Bol suyla güzelce yıkanır. Küçük küçük doğranır, çekirdekleri ayıklanır, porselen veya cam bir kap içine konur. Üzerine tozşeker dökülür, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye kadar ezilir. 25 gr limontuzu, bir bardakta eritilip üzerine dökülür ve ezmeye devam edilir. Limonlar iyice ezilip hamur haline gelince 2,5 bardak su katılır, iyice karıştırılır, süzgeçten geçirilerek şurubu alınır. Yapılan şurup, şişelere boşaltılır, içileceği veya ikram edileceği zaman bir bardağa iki parmak şurup konup üzeri suyla doldurulur. Limonatanın tatlı olması istenirse şeker 2 kg'a kadar artırılabilir. Limonata fazla bekletilmeden içilirse pek nefis olur, bekletildikçe lezzeti değişir.

  7. Limonata Tarifi 5:

  8. Malzeme:
     1 su bardağı toz şeker
     5 bardak su
     2  limonun rendelenmiş veya çok ince kesilmiş kabuğu
     1 su bardağı limon suyu

     Yapılışı:
     Şeker, su ve limon kabuklarını bir kaba koyarak ağır ateşte karıştırınız. Şekeri eridikten sonra karışımı 7 dakika kadar kaynatınız. Kabı ateşten alarak karışımı soğutunuz. Limon suyu ve dört bardak şekeri ilave edip iyice karıştırınız. Karışımı uzun ve geniş limonata bardakla-rıan koyunuz. Süslü buzları da bardaklara atarak servis yapınız.

  9. Limonata Tarifi 6:


  10. 5 limon
     500 gr. Toz şeker
     Su / soda
     Taze nane
     Buz
     Tülbent

    Limonları yıkadıktan sonra kesme tahtası üzerinede 1 cm, lik parçalara bölün. Kestiğiniz limonları cam bir kaba aldıktan sonra üzerine toz şekeri ilave edin ve üzerine örtüp 1 gece bekletin. Karıştırmanız şart değil , ama aklınıza geldiğinde 1-2 kez karıştırırsanız iyi olur. Ertesi gün limonun suyunu bıraktığını ve şeker ile bütünleştiğini göreceksiniz. Bu karışımı ince bir tülbentten geçirirken, limonları tülbentin içinde iyice sıkıştırılarak bütün suyunu çıkartın. Çıkan suyu bir şişeye koyup buzdolabında soğumaya bırakın.
     Buzdolabından çıkardığınız konsantreden bardağınıza koyun. Sonra su ve buz ilave edip taze nane ekleyin Dilerseniz buzda koyun.


  11. Limonata Tarifi 7:

  12. MALZEMELER: (2 KİŞİLİK)
     4 LİMON
     1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER

     HAZIRLANIŞI:
     LİMONLARIN SUYUNU SIK. SONRA ŞEKERİ KOY. TABİ BUNLARI YAPARKEN AĞZI KAPANABİLECEK BİR ŞİŞE KULLAN. ÇALKALA.

  13. Limonata Tarifi 8:

  14. 2 limon
     4 çorba kaşığı şeker
     15-20 taze nane yaprağı

     Nane yaprağı ve yarım limon kabuğunu havana koyunuz. Bir tatlı kaşığı şeker ilave ederek ezilinceye kadar dövünüz. Geri kalan şekeri 4 su bardağı suda eritiniz. Limon suyu ve karışımı katıp karıştırınız. Temiz bir tülbentten süzüp bardaklara koyarak ikram ediniz.

  15. Limonata Tarifi 9:

  16. Malzemeler:
     2 büyük limon
     3 bardak kaynar su
     50 gr. şeker
     Yapılışı:

     Limonların suyunu bir kaba sıkın. Kalan kabukları ayrı bir kaba alıp üstüne şekeri ve kaynar suyu doldurun. Limon kabuklarını ara sıra sıkarak soğumasını bekleyin.


  17. Limonata Tarifi 10:

  18. MALZEMESİ
     6 Bardak su
     1,5 Bardak toz şeker
     3 Limon suyu
     1 Limon kabuğu rendesi

     YAPILIŞI
     1 Bir tencerede limon kabuğu rendesi ile şekeri karıştırınız.
     2 Su ilave ederek karıştırınız.
     3 Şeker eridikten sonra üç limon suyunu ilave ediniz.
     4 Süzerek bir sürahiye doldurunuz.
     5 Soğutarak servis yapınız.

  19. Limonata Tarifi 11:

  20. MALZEMESİ
     5 adet limon suyu
     2 adet limon kabuğu rendesi
     2,5 su bardağı tozşeker
     7-8 bardak su

     YAPILIŞI
     Su içerisine tozşekeri iyice eritiniz, içine limon suyu ve ayrı bir yerde şekerle ovulan limon kabuğunu da katıp ince süzgeçten süzerek sürahiye koyup soğuk olarak servis yapınız.

  21. Limonata Tarifi 12:

  22. 200 gr. toz şeker
     750 gr. su
     4 sulu limonun suyu (3 kahve fincanı)

     Yukarıdaki malzemenin hepsini birlikte temiz bir kapta iyice karıştırıp şekeri tamamen eritiniz.

     Not: Limon kabuklarının yalnız sarı kısımlarını hafif ince rende ile rendeleyip şekerle ovarsanız daha naturel renk ve koku elde edersiniz. Yalnız servis yapmadan önce süzdürmelisiniz.

  23. Limonata Tarifi 13:

  24. 6 limonun suyu
     6 limonun kabuğu (rendelenmiş)
     250 gr (1 su bardağı) toz şeker
     5 su bardağı kaynar su

     Limon kabuğu rendesi ve şekeri uzun bir kavanoza koyup kaynar suyu ekleyerek, uzun saplı bir kaşıkla, şeker eriyene kadar karıştırınız.
     Kavanozu buzdolabına yada soğuk bir yere koyup 2 saat, iyice soğuyana kadar bekletiniz. Kavanozu buzdolabından çıkarıp limon suyunu ekleyiniz.
     Limonatayı çok ince bir süzgeçten, bir sürahiye süzüp servis ediniz.

  25. Limonata Tarifi 14:

  26. 3 limon
     2 su bardağı toz şeker
     2 – 2.5 litre su

     Öncelikle limonların kabukları rendenin ince tarafıyla rendelenir. Geniş bir kaba alınan kabuk rendeleri 1,5 su bardağı şeker ile yoğurulmaya başlanır ve sarı bir öz suyu çıkana kadar yoğurulur. Bu karışıma kabuğu rendelenen limonları dilimleyip ilave ediyoruz ve bir süre daha yoğuruyoruz. İyice özlenen bu karışım üzerine kapak kapatılıp birkaç saat bekletilir. Beklettikçe içindeki şeker eriyor ve limonda tüm rengini veriyor. Sonra sulandırılarak çoğaltılır. İnce bir süzgeçten geçirilir ve soğutulup servis edilir.

  27. Limonata Tarifi 15:

  28. 4-5 TANE LİMON
     YARIM KİLO TOZŞEKER
     3-4 KİLO SU
     2 PARÇA LİMON TUZU

     Öncelikle limonlar çok güzel yıkanır, ben sadece bunun için bir dişfırçası aldım iyice fırçalıyorum ,daha sonra kabuklarını rendeliyorum yarım bardak kadar toz şekerle iyice ovup bir kenarda bekletiyorum. Kabuklarını rendelediğim limonları limonlukta sıkıyorum büyük bir kapta şekerli su hazırlıyorum bu suyun içine limon kabuklarını,limon suyunu ve limon tuzunu katıp iyice karıştırıyorum şekerini zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz daha sonra tel süzgeçle süzüp şişelere dolduruyorum 4 limondan yaklaşık 2,5 3 kilo kadar limonata oluyor.
     Eğer çok aceleniz varsa ve bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız size çok kolay bir yöntem daha, bu tamamen benim uydurmam am güzel oluyor: Limonları yıkayıp 4 e bölüp biraz şekerle beraber rondoya atın iyice ezilsinler diğer tarafta şekerli su hazırlayıp hepsini karıştırıp süzün limonun beyaz kabuklarıda karıştığından tadı biraz acımsı oluyor ama bu da bir yöntem.

  29. Limonata Tarifi 16:
5 adet limonun suyu (yarısının kabuğunun rendesi) 
 250 gr. tozşeker (1 su bardağı) 
 1 lt. su (4 su bardağı) 

 Rendelenmiş limon kabuklarını şekerle 3 dakika kadar yoğurarak ovun. Limon suyunu ve suyu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Bir tülbentten süzdürerek servis yapm. 

 Not: isterseniz, limon kabuklarını ovarken içine nane yaprakları da atabilirsiniz.

Limonata Tarifi 17:

    1 su bardağı şeker
    7 bardak su
    4 adet limon


    Limonlar yıkandıktan sonra ince olarak rendelenir.Şekerle iyice karıştırılarak su ilave edilir.Yapılan karışım süzülerek soğutulur.(bir bardak limonata için; 1,5 çorba kaşığı şeker ve yarım limon hesap edilir) Afiyet olsun


Limonata Tarifi (Zencefilli) 18: 
Zencefilli Limonata Malzemeleri :
 (5-6 bardak için)
 5 adet Limon Kabuğu
 4-5 dal Taze Nane
 1 yemek kaşığı Bal (isteğe göre arttırılabilir)
 5 adet Limonun Suyu
 1 silme çay kaşığı Zencefil
 5 su bardağı Su
Zencefilli Limonatanın Yapılışı :Limon kabuklarını, naneleri ve balı blender’den geçirin. 5 adet limon suyu, 1 silme çay kaşığı zencefil ilave olunur. Karışım tülbentten geçirilerek süzülür. 5 bardak su ilave olunur.
 Soğuk Servis Sunulur. Arzuya göre Buz katılabilir.


SARAY LİMONATASI, OSMANLI LİMONATASI

MALZEMELER:


10 SERT VE SULU LİMON
2 ADET PORTAKAL
1 DEMET TAZE NANE
800 GR.TOZ ŞEKER
5 LİTRE SU


HAZIRLANIŞI:


LİMON VE PORTAKALLAR YIKANDIKTAN SONRA İNCE İNCE RENDELENİR.ŞEKER VE SAPLARINDAN AYRILMIŞ İRİ DOĞRANMIŞ NANENELER EKLENİR.DAHA SONRA KABUKLARI RENDELENMİŞ LİMONLARIN İNCE HALKALAR HALİNDE YUVARLAK DOĞRANARAK KARIŞIMA EKLENİR.BU KARIŞIM DAKİKALARCA MACUM KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURULUR.DAHA SONRA 5 LİTRE SU İLAVE EDİLİR.KARIŞIM YOĞURULMAYA MINCIKLANMAYA DEVAM EDİLİR.ŞEKER İYİCE İÇERİSİNDE ERİYENE KADAR KARIŞIM KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA KARIŞIM İÇİNDEKİ MALZEMELER ALINIR VE SÜZÜLÜR..NANE YAPRAKLARI VE LİMONLA SÜSLENEREK SOĞUK OLARAK SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN...



Beni Paylaş:

Benzer Konular
Disqus Yorumlar